Cum să te pregătești pentru o carieră ca hairstylist: instrumentele esențiale

Pășește în lumea fascinantă și complexă a hairstylingului, unde estetica se întâlnește cu tehnica, iar creativitatea se combină cu precizia. O carieră ca hairstylist este nu doar o călătorie artistică, ci și una de îndemânare și tehnologie, unde abilitatea de a transforma o viziune în realitate este la fel de importantă ca înțelegerea științei din spatele sănătății și structurii părului.

Dacă te gândești să îți urmezi visul de a deveni un hairstylist, trebuie să te familiarizezi nu doar cu tehnicile de bază ale coafatului, dar și cu instrumentele care te vor ajuta să ajungi acolo. Fiecare instrument din trusa ta este un aliat, un partener care lucrează cu tine pentru a aduce la viață cele mai îndrăznețe și creative idei de coafuri.

Așa că indiferent dacă ești un hairstylist aspirant sau un profesionist experimentat în căutarea unei actualizări a trusei tale, pentru a realiza coafuri de neegalat, iată instrumentele de care ai nevoie!

  1. Foarfece de tuns și brici

Foarfecile și briciurile sunt foarte importante și reprezintă un segment în care va trebui să investești bani. Câteva game foarte bune de foarfeci sunt Ardette, Lila Rossa, Belini, Balmus, care vin în ajutorul tău cu foarfeci de tuns și filat calitative, ușor de folosit, din oțel inoxidabil și pe care le poți găsi în magazinul nostru Amelly. Este important să ai cel puțin o foarfecă de tuns și una de filat profesională, cu mâner offset și lamă ascuțită, pe care să le mânuiești foarte bine și să tunzi la perfecție. 

Alege să investești în foarfeci versatile, care să te ajute să poți tunde orice fel de păr, fie că ești stângaci sau dreptaci. Asigură-te că ai foarfeci de mai multe lungimi, potrivite pentru mâna ta cu mânere confortabile, care să te ajute să ții mâna relaxată în timp ce tunzi, fără să ți se încordeze mușchii și să creeze presiune. Lama și vârful foarfecelor trebuie să fie bine ascuțite pentru a putea oferi o tunsoare perfectă. La Amelly găsești și foarfeci de filat cu aceleași “proprietăți” ideale pentru mâna ta de coafor. Asigură-te că ai la îndemână și un brici foarte bun, metalic de înaltă calitate, realizat din oțel inoxidabil, care oferă un bărbierit și tuns precis și confortabil.

  1. Mașina de tuns

Mașina de tuns este un element principal în această carieră. Ai nevoie de o mașină de tuns robustă, ultra silențioasă, cu un timp îndelungat de funcționare fără a avea nevoie de răcire. Suplimentar se recomandă cel puțin o mașină de tuns de rezervă întrucât se pot petrece accidente și nu ar fi plăcut să întrerupi activitatea sau să lași clientul neterminat.

  1. Piepteni și perii

Va trebui să achiziționezi și câteva perii și piepteni, pentru uscare, coafare, descâlcire, tapat sau tuns. La Amelly vei găsi o serie de perii speciale, dedicate profesioniștilor, fabricate din păr natural cu rolul de a închide cuticula și a da strălucire părului, cu pini anti-statici așezati strategic câte unul în mijlocul fiecărui mănunchi pentru a străpunge cu mai multă ușurință chiar și cel mai dificil păr. Cu aceste perii poți usca și coafa părul ca un profesionist. Tot aici vei găsi și piepti din carbon antistatici și anti-frizz, ce nu deteriorează cuticula părului, lăsându-l moale și neted. Vârfurile acestora sunt rotunjite și flexibile, ceea ce oferă o atingere gentilă și subtilă a firelor capilare, protejând împotriva ruperii și despicări. Nu uita nici de pieptenii pentru bărbați, special concepuți pentru a tunde și aranja barba.

  1. Uscător de păr

Aparatura pentru coafat este indispensabilă în orice salon: vei avea nevoie de un uscător de păr profesional, puternic, cu care să poți usca și coafa orice tip de păr, așa cum este uscătorul de păr Gemei sau uscătorul de păr Nova.

  1. Placă de îndreptat părul și ondulator

Nu în ultimul rând amintim de placa și ondulatorul de păr, care trebuie să aibă suprafețe ceramice, element de încălzire cu auto-reglare, sistem avansat de gestionare a caldurii, special create pentru coafuri de lungă durată. 

Pe lângă toate aceste materiale, vei mai avea apoi nevoie de multe accesorii precum: prosoape, agrafe de păr metalice pentru coafat, mănuși de unică folosință pentru vopsit, ace de coc (muuuulte ace de coc), clame de păr, elastice de păr, boluri pentru preparat vopseaua, pensule pentru vopsit, pelerină pentru tuns, pulverizatoare și alte accesorii, iar locul cel mai potrivit unde găsești tot ce e nevoie pentru un salon, este www.amelly.ro.

Comentarii